bus auto fiets
Menu

Locatie Schuytse Schans

Over Schuytse Schans Arnhem

Schuytgraaf is opgedeeld in de buurten Schuytgraaf-Noord, Schuytgraaf-Centrum en Schuytgraaf-Zuid. Deze buurten bestaan weer uit kleinere wijkjes – ook wel velden genoemd – met allemaal een eigen identiteit. Wat steeds terugkomt is de aandacht voor natuur en een prettige, ruimtelijk opgezette leefomgeving. De Schuytse Schans ligt aan de entree van Schuytgraaf. Door de gunstige ligging vlak bij het levendige centrum van Schuytgraaf, voelt het met Schuytse Schans alsof je in een dynamische stadsbuurt woont. Tegelijkertijd is de natuur altijd dichtbij: je wandelt zo het groen of de uiterwaarden in. Hieronder lees je wat de buurt en omgeving je allemaal te bieden heeft.

  • Natuur

    Schuytgraaf is rijk aan groen én water: van watergangen tot grotere plassen met fraai begroeide oevers. Je kunt zelfs een rondje door de wijk kanoën! Peddel heerlijk rond, zie de natuur aan je voorbij trekken en kom tot rust. Andere mooie natuur vind je in Park Schuytgraaf, Landgoed Welderen, Speelbos de Schuytgraaf en langs de oevers van de Neder-Rijn.

  • Wat zit er in de buurt?

    Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd, en dat is niet voor niets. In de wijk en directe omgeving vind je onder andere fruitboomgaarden, grasland, bossen, plassen en moerassige gebieden. De pittoreske Betuwse dorpjes in de omgeving zijn goed bereikbaar via treinstation Arnhem-Zuid, 2 buslijnen en de ontsluiting via de A50 en A32.

  • Wie worden je buren?

    In Schuytgraaf is genoeg te doen: het is een ondernemende en bruisende wijk met een grote variëteit aan bewoners. Jaarlijks vinden er verschillende evenementen plaats, zoals het Sprookjesfestival, een groot buurtvolleybaltoernooi, een kerstfair en een gezellig wijkfeest. En met de komst van Schuytse Schans zal de buurt alleen maar gezelliger worden!

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder zie je de reistijd in minuten met fiets, openbaar vervoer en auto.

Naar
Centrum Arnhem 26 17 20
Centrum Nijmegen 25 25
Station Arnhem-Zuid 5 3 8
Bioscoop 25 20 20
Supermarkt 5 5
Basisschool 5 5
Gezondheidscentrum 6 4 12

Hotspots in de buurt van Schuytse Schans

De Rijkerswoerdse Plassen
1

De Rijkerswoerdse Plassen

Recreatiegebied De Rijkerswoerdse Plassen is de perfecte plek voor een dagje ontspannen. Je kunt hier zwemmen, vissen, surfen, duiken of heerlijk een stukje wandelen of fietsen. Ook voor kinderen is er volop vermaak. Denk aan een watergoot, een speelveld en een duikvlot. En mooi meegenomen: het recreatiegebied is het hele jaar door gratis toegankelijk.

Burgers' Zoo
2

Burgers' Zoo

Woon je in Schuytse Schans, dan is een dagje dieren kijken altijd mogelijk, want Burgers’ Zoo ligt in de buurt. Naast veel dieren vind je hier verschillende speeltuinen en restaurants. Jaarlijks organiseert de dierentuin verschillende evenementen en activiteiten. Zo is er de Winter Pasar Malam, met een Indische nachtmarkt en oosterse activiteiten en het evenement Dino’s in the zoo.

Restaurant FortVier
3

Restaurant FortVier

Restaurant FortVier dankt zijn naam aan het Romeinse verdedigingsfort in de omgeving: FORTVIER. Het is een gezellige bistro-bar met Betuwse invloeden, waar gewerkt wordt met heerlijke verse streekproducten. Naast het lekkere eten heb je hier ook nog eens een prachtig uitzicht over het water, door de ligging aan de Laakoever.

Waar ligt Schuytse Schans in Schuyts Kwartier?

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe